2016. feb 01.

Kapcsolatok

írta: HumanDesignBlog
Kapcsolatok

Romantika és a Szexualitás a Human Design szempontjából

 

„Minden, amelynek köze van a szexualitáshoz a tudatosság hiányában gyökerezik. Ezért rendkívül fontosak a genetika szabályai számunkra, hogy tisztában lehessünk a szexualitással.  A legközelebbi alkalommal már bármilyen szexuális tudatossággal szemben képessé válsz az érzelmi tisztánlátásra. de ez hosszú időt vesz igénybe, mivel a szexualitás a motoros központokon keresztül működik.” ~ Ra Uru Hu Human Design Sexuality

 

Olyan sok embert elvarázsolt a szexualitás, hogy minden mást megelőzve első helyre került az életükben. A HD szerint nagyon sok különböző típusú meghatározása lehet a szexualitásnak, ha ránézünk HD ábránkra, és észrevesszük a kémiai és romantikus kapcsolódási pontjainkat más emberekkel.

 

Ez lehet egy vad kaland megfigyelése, kísérletezés, a romantika kipróbálása. Ehhez nem kell mást tennünk, mint megnéznünk a HD ábránkon azokat a csatornákat melyek kiindulnak valamelyik energia központunkból de nem csatlakoznak a másik oldalon sehová. Amikor ezek a csatornák a másik embernél kiegészülnek teljessé, akkor elektromágneses vonzást érezzük. Az elektromágneses kapcsolatok olyan erősek, hogy az addigi nyitott központjaink megszűnnek nyitott központként működni és átveszik a működést az elme helyett. Ha ilyen történik, akkor érezhetjük azt az érzést, hogy haza jöttem, vagy végre megérkeztem, mert ilyenkor a két zavaros aura összeolvad eggyé és készek arra, hogy egy új egészként tanuljanak tovább. Ezt az alábbi példával próbálom szemléltetni (a teljesség igénye nélkül csak az elektromágneses vonzásra kitérve):

 

"A" Személy Manfesting Generator
HD ábráján látható,
hogy  az alábbi nyitott
kapukkal rendelkezik:

2

3

9

19

36

41

46

50

55

59

Ezen kapuk bármelyikével képes "Elektromágnesesen" csatlakozni bárkihez (piros tudatalatti, fekete
tudatos energia folyam).

"B" Személy Generator
HD ábráján látható,
hogy  az alábbi nyitott
kapukkal rendelkezik:

24

11

43

31

8

33

36

46

50

53

39

41

59

Ezen kapuk bármelyikével képes  "Elektromágnesesen" csatlakozni  bárkihez (piros tudatalatti, fekete
tudatos energia folyam)

 

Kettejük kapcsolatából látható
mennyire különleges, új energia folyam jön létre. Pirossal jelöltem az elektormágneses kapcsolatot,
ami egy új, definiált energia - központot (Solar Pleuxus) is létrehoz, a a 39 - 55
kapuk mentén mely mindkettőjüknek új energiát hoz be életükbe. "B"  személynek meg kell barátkoznia az új Identitás központtal is, amivel eddig nem rendelkezett, ezt most "A" személytől vette át.

Az elektromágneses kapcsolat kettejük között az alábbiakban fog megnyilvánulni:

Az érzelmek csatornája: 39-55

Az érzelmek csatornája összeköti a Root Centert a Solar Plexus Centerrel
a (39) Provokáció kapu, és a (55) Szellem kapun keresztül. Ebben a csatornában
a melankólia és a bizonytalanság, provokatív és érzelmes, lüktető állandó ki - be kapcsolt
energia hullám - hangulatok indulnak útjára itt. Az érzelmi hullám hátterében
a szenvedély, a melankólia, egyénre szabva egy mechanikusan működő, végtelen folytonosság boldogság és szomorúság állapota között .
Háttér: Az érzelmek csatornája a meghatározásunk szerint a provokációval felhatalmazza
szellemet a spirituális tudatosságra. Ezek az érzelmek, érzelmi hullámok, tüskék között a váltás által megélt pillanatok hozzák az eksztatikus örömöt, a melankolikus hangulatot, a bizonytalanságot, vagy a szomorúságot. Az alkímia itt abban rejlik, hogy ezeket a hangulatokat át tudjuk konvertálni valami egészen mássá.  Érzelmi feszültséggel való együttéléssel, amikor pl. lefelé tart a saját hullámunk, akkor enyhíteni tudjuk, és rájövünk mikor kell egyedül lenni és kreatív múzsánkkal átalakítani az energiát, vagy mikor van arra szükségünk, hogy társaságba menjünk. Ezek az egyének soha nem szeretkeznek, esznek, dolgoznak vagy játszanak, ha nem abban a hangulatban vannak. Ha rákényszerítik magukat, hogy megtegyenek valamit, ami nem a hangulatuknak megfelelő, úgy abban nem fognak semmi örömöt találni.
Az ilyen kapcsolat nagy szenvedéllyel képes megélni az életet, és képes a megélt érzések mélységének hiteles közvetítésére. Pozitív esetben Az érzelmek csatornája hitelesen közvetíti a csábító melegével vagy szenvedélyes szomorúságával az érzelmeket, ami gyakran kifejeződhet a a művészetekben, zene,  költészet, festészet, színészet vagy csak egy jól eljátszott szerepként az élet színpadán. Ha nem figyelünk oda egészséges módon erre az energiára, levertséggé, depresszióvá válhat, vagy manipulatív és megszállottan öröm hajhásszá. Azok akik Az érzelmek csatornája keresztül csatlakoznak negatív esetben szex, élelmiszer vagy gyógyszer, függőségbe eshetnek, hogy ellensúlyozzák a melankóliát.

 

És akkor még pár érdekesség: "B" személy soha nem fogja megérteni "A" személy:

33-13-as csatorájában,

31-7 -es csatorájában,

10-57 -es csatorájában,

10-34 -es csatorájában,

8-1 -es csatorájában,

57-20 -as csatorájában,

20-34 -es csatorájában,

folyó energia hullámokat, mert "B" személy ezeknek a csatornáknak csak a felével rendelkezik, míg "A" személy a teljes csatornát birtokolja. Ezért "A" személynek folyamatosan kompromisszumot kell kötnie fenti csatornákban folyó energia megosztása során.

 

A Domonancia: Nem más mint olyan energia, ami csak az egyik vagy másik fél rendelkezik.

A fenti közös ábrából az alábbi látszik:

10-20 -as csatorna "A" személynek dominanciája

28-38 -as csatorna "B" személy dominanciája

54-32 -es csatorna  "B" személy dominanciája

 

Van egy közös csatornájuk, ami lehetne a barátság csatornájának nevezni is, ami alapján ugyan azt látják és ugyan azt élik át mindketten:

34-57 -es csatorna -ezzel mindketten rendelkeznek

 

Összességében "A" személy kompromisszum készségén múlik minden, ám ennek ellenére jó kapcsolatnak nevezhető, mert egyetlen elektromágneses kötés van csak a kapcsolaton belül, így mindkét fél megmaradhat önvalójának megfelelően, nem torzul személyiségük a kapcsolat során.

Sigle Definition, hiszen minden meghatározott energia központ csatlakozik közvetlenül egy másikhoz, így mindkettőjük meg tudja tölteni tartalommal a kapcsolatot, nincs szükségük külső minták integrálására, mint a split vagy osztott Definitionnal rendelkező embereknek, kapcsolatoknak.

 

Zavaros? Igen, mert az emberek inkább elveszítik magukat egy romantikus kapcsolat kedvéért, hogy egy partnerkapcsolatban vagy házasságban élhessenek Már gyerek korunk óta azt tanuljuk, hogy ha majd felnövünk, megtaláljuk a párunkat, összeházasodunk, gyerekeket nemzünk, és boldogan élünk  míg meg nem halunk. De ez valójában igen messze van az emberek valódi szükségleteitől. Amikor két ember úgy dönt, hogy szexuális kapcsolatot létesítenek, együtt alszanak, házat építenek, és sosem hagyják el egymás auráját kivéve a napi munkavégzés idejéig akkor radikálisan befolyásolják egymást és egyre távolabb kerülnek saját igazi önvalójuktól.

Ha valamilyen érzelem megjelenik az aurádon keresztül, öröm, vagy legyen az trauma, stressz, félelem, szövevényes gondolatok, szerelmes érzelmek, stb. az megjelenik a másik fél auráján is és fordítva. Amikor ez megtörténik, akkor egy kaotikus energia próbálja meg irányítani, navigálni az életed egy másik emberen keresztül aki szintén elvesztette a központját, önmagát. Amikor elveszíted önmagad, idegenként viselkedsz a pároddal, ezt megfigyelheted, de tapasztalatim is azt mutatják, hogy a párkapcsolatban élők többsége arra panaszkodik, hogy elveszítette korábbi önmagát és hiányzik neki régi önvalójuk.

 

 

Ez történik akkor, amikor a párkapcsolatban az egyik az a személy az "ellenségeddé" válik, azzá, aki akaratlanul korlátozni akarja a szabadságodat, és ha ehhez még hozzáadjuk a stressz által keltett nyomást, akkor egy teljesen új emberi minőség születik, egy olyan ember aki nem te vagy, hanem valaki más. A kapcsolat elején érzett forró és szenvedélyes érzések egyszerre csak fénytelen, stresszes, összeférhetetlen, kegyetlen érzésekké válnak.

„Köszöntelek az elektromágnesesség világában.”

Igen, az elektromágnesesség ennyire bonyolult is tud lenni. Nézzünk csak körül környezetünkben, milyen sok ember keresi a kapcsolatokat más emberekkel (a társkereső szolgáltatások nem véletlenül terjedtek el), csak azért, hogy a fantáziájuk alapján megélhessenek valami élményképet, valami izgalmat valami varázslatot, valamiféle olyan érzést amit nem lehet megmagyarázni. Nézzük csak meg egy társkeresési oldalon az emberek hirdetéseit: őszinte párt, nem dohányzó párt, olyat, aki szereti az állatokat, vagy legyen romantikus, legyél sportos, vagy anyagilag jól szituált, kezelj nőként, azaz ideákat. Jelenleg ez kell az embereknek. Ha megtalálják ezeket az ideákat akkor az elektromágnesesség mondat majd veled olyan butaságokat, hogy: „Soha nem éreztem magam így korábban” vagy „Senkivel nem éreztem magam olyan jól mint veled” vagy „Biztos vagyok benne, hogy Ő a lelki társam” vagy „Olyan, mintha már ezer éve ismernénk egymást”. Aztán egyszer csak úgy érzed magad, hogy elmerülsz a romantikus fantáziáid elixírjeiben, és mély vágyat érzel arra, hogy egyesülj a másik emberrel, gyereket csinálj, vagy csak egyszerűen szexeljetek.

 

Óh, ez annyira sexi, fűszeres és mocskos. Az elme szereti, sőt kifejezetten imádja az ilyesfajta forró romantikus filmet. Erre van berendezve. De nem csak erre, hanem a médiára, a vallásra és hasznos társaira is. Az emberiség mintegy 65%-a definiálatlan Szív központtal rendelkezik. Ezek a határozatlan központok motiválnak bennünket arra, hogy bizonyítsuk magunknak szexuális képességünket, gazdagságunkat, társadalmi státuszunkat, ezoterikus irányzatokban keressünk megoldásokat, miközben képtelenek vagyunk mindezekre.

 

 

A nyitott érzelmi rendszerrel ellátott emberek (ez kb. 55% az embereknek) meg fog válni az őket rabul ejtő szexualitástól, attól függően, hogy milyen definícióval rendelkeznek. Minél kevésbé definiált a központ annál furcsább tendenciák alakulnak ki a szex irányába. Ha érzelmileg meghatározott valaki az annál szenvedélyesebb, illékony, és instabillá és kaotikussá válnak a szexualitáson keresztül.

A nyitott Lép (Spleen) központtal próbálunk meghatározott Lép központhoz csatlakozni hogy megtapasztalhassuk mennyire nehéz elengedni egy kapcsolatot annak ellenére is, ha az már bebizonyította hogy egészségtelenül, vagy helytelenül működik. Akkor történik meg velünk, hogy az életünket a kezünkbe tartjuk és megpróbáljuk megmagyarázni miért is vagyunk képtelenek elengedni vagy kilépni az adott kapcsolatból.

Nyitott G központtal azt érezhetjük, hogy végre "haza érkeztünk", a szexi elektromágnesesség segítségével az elme síkjáról a maya síkra vezetődik. Úgy fogja érezni, mintha valamiben igaza lenne, de nem tudhatja, hogy miben, de helyesnek kell lennie, ezért elkezdenek belenyugodni a határozott G központtal rendelkező partner aurájának befolyásolása miatt. Nemsokára lesz egy második figyelmeztetés és valamilyen módon a nyitott G központ jelezni fog, hogy helytelen e az elektromágneses vonzás és a fantáziálás amit ez elme kondicionál. Ez általában olyan erős figyelmeztetés, hogy ha a figyelmeztetés figyelmen kívül hagyjuk akkor a közérzetünk el kezd romlani.

Nyitott G központtal rendelkezőknek nem szabad
elfelejteniük azt, mi volt helyes számukra és mi volt
helytelen. Mi az ami jól működött a kapcsolatban
az átváltozás folyamán, ahogy a metamorfózis
megtörténik. Nyitott G központtal az élet új
tapasztalatokra hív, hogy új tapasztalatokat
szerezz hogy mi a "szerelem" és megtaláld
az „otthonod”.

 

 

Ezek a nyitott központok nagy szerepet játszanak abban, ahogyan viszonyulnak a kapcsolataink a romantika és a szexualitás felé. Ezek a nyitott központok párosulva az elme és a meghatározott Szív központtal határozza meg a szerelem a romantika és a szexualitás jellemzőit a HD ábránkon.

Mindez azért történik velünk, mert nem úgy vagyunk tervezve, hogy elfogadjunk és megadjuk magunkat, valamint a szabad akarat a feltétele annak, hogy részesei lehessünk a tudatos fejlődésünk útjának. Az emberek többsége a szexualitást csak fejben éli ki, ezért van a sok fejfájós ember, főleg a nők között. Azaz amikor megtalálod az egyensúlyt a mentális rendszer és az érzelmi rendszer hullámai között, ahol nincs ingadozás akkor lesz a szexualitás egy olyan eszköz ami nem befolyásolja a kapcsolatokat, hanem magasabb energia szintre emeli.

Mindezek lebilincselően izgalmas információk, és egy nagy felfedezés az elme számára. Azonban ennek semmi köze, ahhoz miért is vagy itt valójában.

 

 

Szólj hozzá

HD-Blog