2015. feb 10.

13. Génkulcs

írta: HumanDesignBlog
13. Génkulcs

Február 3-7.

Neve: T'ung Jen

Szeretettel meghallgatni 

"A 13. Génkulcs fejlődési utja a Hangzavartól az Ítélőképességen át az Empátiáig vezet. A meghallgatás művészetéről szól, és azt mutatja meg, hogy a meghallgatásnak hány dimenziója van, és milyen fontos szerepet játszik az emberi tudat összehúzódásában vagy kitágulásában.

A 13. Génkulcs Árnyék minősége, a Hangzavar azt jelzi, hogy nem vagy képes megszabadulni múltadtól. Amig nem tudjuk feldolgozni a DNS-ünkben tárolt kollektív emlékeket, ugyanazoknak az önpusztító mintázatainknak a fogságában maradunk. Problémáink gyökere érzelmi feldolgozó rendszerünkben található, és szorosan kapcsolódik a 30. Génkulcs Árnyék minőségéhez, a Vágyhoz. Amíg vágyaink felülírják a múltból levont tanulságokat, újra és újra meghozzuk rossz döntéseinket és ítéleteinket. Ilyenkor jön elő a Hangzavar, amikor látjuk, hogy rossz úton járunk, de nem tudjuk kollektív szinten orvosolni a hibát. 

Ítélőképességed akkor bontakozik ki, amikor egyre inkább tudatára ébredsz érzelmeid természetének. Minél inkább felismered, milyen mértékben a vágyak bűvkörében élsz, elkezded megérteni az egész emberiséget. A tudatosság e hihetetlen kiáradásából emelkedik ki az Ítélőképesség Ajándéka. Egyéni szinten az Ítélőképesség azzal kezdődik, hogy felismered, másokról alkotott nézeteid milyen mértékben kapcsolódnak érzelmeidhez.

Idővel világosabbá válnak személyes témáid, objektívebben látod a helyzetet, és visszanyered képességedet, hogy szélesebb perspektívából hallgasd meg az embereket és a világot. Ezen a frekvencián teljes tudatossággal érzékeled a vágyak mozgását testedben. Megállítani nem tudod őket, de már nem vagy áldozatuk. Életedben először tisztán látod egyéniségedet, és felismered, hogy egyediséged mögött ott van a szemtanú tudatossága, amely nagyobb egyediségednél. Ekkor születik meg képességed a meghallgatásra. "…bővebben itt olvashatsz róla

(Richard Rudd Gene Keys című könyve alapján írta Nagy Katalin

 

Szólj hozzá

I-Ching