2015. okt 27.

5 típus és a számukra megfelelő stratégia

írta: HumanDesignBlog
5 típus és a számukra megfelelő stratégia

A HD ábrádból kiolvasható az is, melyik típushoz tartozol. Ez az információ 5 csoportba sorolja energetikai szempontból az információkat. Tartalmazza azt is, hogy az adott típushoz milyen működési stratégia a legoptimálisabb ahhoz, hogy az életben gördülékenyebben menjenek a dolgaink.

Az öt típus az úgynevezett Manifestor, a Manifesting Generator, a Generator, a Projector és a Reflector. Mindegyik típus más és más szerepet tölt be, amikor kapcsolatba kerül másokkal - a világgal.

 

forrás: www.humandesignplanet.info/wp-content/uploads/2013/03/Charts-types.jpg

 

Nézzük melyek ezek a csoportok és dióhéjban mi jellemzi őket.

 

Manifesztor - Manifesztáló, teremtő – Manifestorok energia lények óriási energiával rendelkeznek. Céljuk az életben kezdeményezés (pl. úgy tudod elképzelni mint egy mozifilm elkészítésénél a producert).Az emberek csupán kb. 8-9%-a  tartozik ide.

  • Ők azért vannak itt, hogy beindítsák, elindítsák a dolgokat. Ez az egyetlen olyan típus, amely elgondolásai alapján cselekvést kezdeményezhet.
  • Torok Központjuk meghatározott, ezáltal képes hatni az embertársaira vagy hallatni a hangját a világban.
  • Működési stratégiájuk: Mielőtt cselekvésre kerülne a sor tájékoztasd a környezetedben lévő embereket, hogy mire készülsz, így csökkenteni tudod az ellenállást a többiekben személyed felé.

 

A Generator és a Manifesting Generator - A következő két típus az úgynevezett Manifesting Generator és a Generator. Együtt ez a két típusa teszi ki az emberek 70% -át.  Ez a két típus az egyetlen fajta, akik rendelkeznek egy különleges energiaközponttal az úgynevezett szakrális központtal. Mind a Manifesting Generator, és a Generator legfontosabb dolga az életben megtalálni a legjobb munkát Önmaguk számára. Ha a Manifesting Generator vagy a Generator nem a megfelelő állásban dolgozik, akkor könnyen kiéghet. Amennyiben megtalálják a megfelelő munkát a szakrális központ gyakorlatilag kimeríthetetlen energiaforrással látja el őket. (pl. úgy tudod elképzelni  generátort, mint egy mozifilm elkészítésénél fény technikusát, hangmérnökét kameramanját, a manifesting generátort pedig mint a LEGO Movie-ban, az igazi építőket)

Manifesztáló Generátor - Teremtő,  építő – Az emberek 33%-a  tartozik ide.

  • Végtelennek tűnő munka- és életerővel rendelkeznek
  • Meghatározott Szakrális Központjuk van a biztos belső iránymutatáshoz , amely megbízhatóan jelzi, hogy milyen döntések és lépések helyesek számukra, ugyanakkor meghatározott Torok Központjuk által képes hatni az emberekre, és gyorsan, hatékonyan cselekedni.
  • Működési stratégiájuk: Döntés előtt meg kell várni, míg a Szakrális Központod igent vagy nemet mond-e, és mielőtt cselekednél (hasonló képen mint a Manifesztoroknak), tájékoztatnod kell a környezeted arról, hogy mire készülsz.

Generator - Végrehajtó, generáló - Az emberek mintegy 37%-a  tartozik ide.

  • A generátorok működtetik a világot, korlátlan munka- és életerővel rendelkeznek ahhoz, hogy dolgozzanak, feladatokat hajtsanak végre.
  • Meghatározott Szakrális Központjuk a biztos iránytűjük, ami megbízhatóan jelzi, hogy mely döntések és lépések helyesek számukra.
  • Működési stratégiájuk: Csak azután cselekedj, hogy Szakrális Központod jellegzetes hangján  jelzi, hogy szabad utat kaptál e az adott lehetőségre vagy sem. Ne kezdeményezz, csak reagálj!

 

Projektor - Kivetítő – A Projektorok született menedzserek és akár a világ vezetőivé is válhatnak. Projektorok nem hordoznak saját személyes energiát, hanem az energiát másoktól veszik és kezelik is azt. Projektoroknak várniuk kell, hogy felkérjék őket a fontosabb eseményekre az életükben, mint a szerelmi kapcsolatok, a karrier és a megfelelő hely hogy hol éljen.(pl. úgy tudod elképzelni mint a mozifilm készítésénél mint a rendezőt) . A Projektorok képviselik az emberiség mintegy 20%-24% -át.

  • Azért vannak itt, hogy irányítsák, vezessék és igazgassák a feladatokat, miután erre felkérést kaptak.
  • Mivel nincs saját energia központjuk, nem arra teremtődtek, hogy folyamatos, kitartást igénylő munkát végezzenek.
  • Működési stratégiájuk: Életükben minden fontos döntésénél (legyen az állással, társsal, lakhatással kapcsolatos) fontos, hogy felismerjék képességeiket és felkérjék, meghívják őket. Meglátásaik és tanácsaik is csak akkor érnek célt, ha fent leírtak teljesültek.

 

Reflektor - -Visszatükröző - A Reflektorok a legritkább típus. Kevesebb, mint 1% -a az emberek Reflektor. A Reflektor funkciója a "tükör" azaz tükrözi a körülöttünk lévő környezet energia állapotát. A Reflektor rendkívül nyitott mindenféle energiára. A Reflektor sem rendelkezik saját energiával, hanem a Projektorhoz hasonlóan a körülötte lévő világból veszi a működéséhez szükséges összes energiát, melyet a saját energetikai rendszerén átfuttatva visszasugároz a környezetébe. Ha a Reflektor elégedett vagy boldog, akkor az adott pillanatban ahol van, az egy boldog hely. Ha a Reflektor szomorú, akkor a közösség a Reflektor körül szomorú. (pl. úgy tudod elképzelni őket mint a a mozifilm közönségét)

  • Azért vannak itt, hogy visszatükrözzék közösségük, környezetük, családjuk mindenkori állapotát, Ők azok akik időben érzékelik a problémákat, veszélyeket.
  • Bölcsek akik látják az emberekben rejlő lehetőségeket.
  • Működési stratégiájuk: 28 napig (egy holdcikluson keresztül) várjanak minden fontos döntésük előtt, és csak ezután cselekedjenek.

 

forrás: www.noblesciences.com/tools/images/cal_graphics/TypeStatistics.gif

E pár típus ilyen rövidke jellemzése is segítséget nyújt ahhoz, hogy megérthessük embertársaink működését, és működésükből fakadó különbözőségük megértését. Ha a képre vettek egy pillantást, akkor könnyen látható a típusok aurája közötti szembetűnő különbség.

 

forrás:images.ihdschool.com/Other%2Ftypes.jpeg

Szólj hozzá

HD-Blog