2015. dec 12.

Gyerekszemre

írta: HumanDesignBlog
Gyerekszemre

Egy kicsit meglepő lesz ez a mostani bejegyzés, lehet, hogy meg is előz egy sor olyan fontos dolgot, amit korábban le kellett volna írnom, de valahogy, mint mindig, csak úgy megtörténnek a dolgok. Vissza lapoztam a blogbejegyzésekben és láttam, hogy pár szóban szó volt azért a HD típusokról és egy rövidke, a típusokhoz tartozó stratégiáról. nézzük át egy kicsit ismétlésként: 

 

  • Manifesztor - Manifesztáló, teremtő – stratégiája: cselekvés előtt tájékoztatni a környezetüket 

  • Generator -  stratégiája: megvárni a Szakrális Központod válaszát ne kezdeményezz, csak reagálj!

  • Manifesting Generator - stratégiája: megvárni a Szakrális Központod válaszát majd tájékoztatni a környezetüket cselekvés előtt

  • Projektor - stratégiája: várni az meghívásra invitációra és az után cselekedni

  • Reflektor - 28 napig (egy holdcikluson keresztül) várjanak,és utána hozzák meg döntéseiket

 

forrás:innen

 

Nos, amiért betettem ide ezt a kis visszaemlékezést nem más, mint, hogy áttekinthessük, ez nem csak a felnőttekre igaz, hanem már a gyermekeinkre is. Vessetek csak egy pillantást a fenti aura képekre és nézzétek meg (készítsétek el a gyerekre vonatkozó HD ábrát) a gyermekeitek milyen típushoz tartoznak.

(nem azt mondom, hogy most egy karikacsapásra minden problémára megoldást fogsz találni, csak annyit, nézd meg, próbáld ki, és döntsd el, működik-e vagy sem. ha működik, akkor jó, ha nem működik akkor kuka. akár már ma tehetsz egy próbát és máris lesz saját visszacsatolásod. amúgy kíváncsi vagyok a véleményetekre, így ha van már saját tapasztalatotok, és van kedvetek, akkor kérem osszátok meg velem emailen, vagy ha kéritek itt az oldalon is nyitok rá külön lehetőséget)

Szóval gyerek szemre-való tekintettel, próbáljátok az adott típushoz az alábbiakat: 

  • Tippek Generator és Manifesting generator szülőknek

    1. Várj a belső válaszra mielőtt bármit cselekszel!
    Megtudhatjátok, hogy milyen reakciók a legjobbak a számotokra, ha figyeltek a szakrális központotok hangjára. Hogy mik ezek a Szakrális hangok? A Szakrális hangok a belek felől jönnek, "Aha" ("igen") és a "Un-Un" (a "nem"), ezeket kell tudni  megkülönböztetni és ezek alapján reagálni, válaszolni valamint megtenni a szükséges lépéseket. Ezek a válaszok tükrözik a belső útmutatásokat, amely egyértelműen megmutatja hogy mit kell csinálnod.

    Így tesztelheted: Tegyél fel magadnak eldöntendő kérdéseket amikre IGEN / NEM válaszokat lehet csak adni. Ezt begyakorolva ezután mindig kérdezd meg magadtól bármi legyen is a kérdés, mielőtt cselekszel, és szakrális központod lehetővé teszi neked a választ, hogy vezessen téged. Például, kérdezd meg magadtól: "Ez most jó nekem?" vagy "Vajon ez jó érzés?" "Ennek most van itt az ideje?" "Szeretem a csokit?" Figyeljük meg, milyen válasz érkezik.

    2. Tájékoztasd a környezeted, hogy a legjobban az eldöntendő  "igen / nem" kérdésekre tudsz felelni.
    Egy idő után mások is tiszteletben fogják tartani, és lehetőséget adnak arra, hogy ennek megfelelően válaszolj vagy elmondhasd, hogy mit tennél egy adott  helyzetben. 

    Manifesting generator szülőknél az is fontos, amellett, hogy reagálunk a belső útmutatásunkra de mielőtt konkrét cselekvésbe kezdenénk tájékoztatni kell az érintetteket, a környezetünket, hogy mit fogunk csinálni. Például tájékoztassuk a gyerekeket: "Ma házimunkát fogunk végezni, szükségem lesz a segítségetekre"  vagy ha például kimegyünk a szobából ahol a gyerekeink együtt vannak velünk akkor tájékoztassuk őket, "Ki kell mennem a wc-re a mindjárt jövök."

  • GYERMEK szemmel

    1. Adjuk meg a gyerekeinknek a választás lehetőségét minden olyan kérdésben amiben csak lehet.
    Mi felnőttek általában hajlamosak vagyunk utasítani a gyerekeket, hogy mit kell csinálniuk, ahelyett, kérnénk őket. Elmondjuk nekik: "Menj fel a szobába!" "Csináld meg a házi feladatodat." "Edd meg a vacsorát." Ez a megközelítés  ellenállás teremt a gyerekben, nem csak azért, mert senki sem szereti, ha utasítgatják, vagy megmondják neki, mit kell csinálni, hanem azért is, mert nem tiszteljük a gyermek HD szerinti stratégiáját. Sokkal jobban járunk,ha megkérjük őket, úgy, hogy  "igen / nem" válaszokkal a kérdésekre tudjanak válaszolni. Például: "Fel tudnál menni a szobádba most?" "Vagy jobb lenne akkor ha befejezted a játékot?" "Szeretnél most reggelizni?" vagy "Szeretnél tojást reggelire?" Nyilván a kérdések újabb és újabb kérdéseket is felvetnek, ezért türelemre feltétlenül szükség van.

    2. Ösztönözni kell a gyermeket fizikai aktivitásra minden nap.
    Generátorok és Manifesting generátorok olyan energia központtal rendelkeznek ami minden nap újratöltődik, és estig kitart, akár egy benzintank, ezért kell a fizikai aktivitás, hogy mozgassák a testüket is és nap végére az energiát elhasználják. Ha nem használódik el az energia, akkor nem lesz képes jól aludni, sem koncentrálni (ez a felnőttekre is igaz, nem csak a gyerekekre). Mindez végső soron befolyásolja a fizikai és mentális egészséget is.

    3. Miben nyilvánul meg ha nem megfelelően működnek?  A Generátoroknál nagyon erős frusztráció érzés jelenik meg, ha nem megfelelően működnek, vagy ellenállásba ütköznek környezetükkel.  A manifesting generátor ezen felül még a csalódottság és düh-harag érzésével is meg kell küzdeniük gyorsaságuk miatt.

  • Tippek PROJEKTOR szülőknek

    1. Ki kell várni a meghívást az invitálást, mielőtt megosztaná a bölcsesség és az ötleteket.
    Projektorok azért vannak köztünk, hogy irányítsanak és kezeljenek másokat. A Projektoroknak van egy veleszületett képességük, hogy mit hogyan lehetne jobban és hatékonyabban csinálni. Sokszor a Projektorok e jó szándékú tanácsot figyelmen kívül hagyja, elutasításba botlanak vagy nem kiváncsiak az ötleteikre. A kulcs Projektoroknak az, hogy meg kell várniuk míg észreveszik őket és meginvitálják őket, hogy megoszthassák bölcsességüket, ötleteiket, tapasztalatukat.

    Hogyan tesztelhetjük ezt a mindennapokban? Használhatjuk az alábbi "kapcsolat megmentő" kérdést: "Van egy ötletem (ezzel vagy azzal kapcsolatban),  azt hiszem, hogy a segítségedre lehet, Kíváncsi vagy rá? Szeretnéd hallani? ", vagy" Egy jó ideje figyellek, és lenne egy jó ötletem amit megosztanék veled, mert lehet hogy segítene neked? " Ezután nincs más dolgot csak várni a megerősítést, a meghívást, hogy beszélhessünk, elmondhassuk gondolatainkat. Ne féljünk ha nem jön egyből Igenlő válasz. Ha sikerült kivárni a meghívást, a Projektor típus akkor tud igazán érvényesülni, és a jutalma a nagyra értékelés, magasztalás lesz.

    2. Hagyj időt magadnak a pihenésre, lehetőleg egyedül!
    Adj magadnak elég időt az egyedül pihenésre. Projektor nem rendelkezik saját energia központtal, ők nem férnek hozzá a fenntartható fizikai energiához mint a generátorok vagy a manifesting generátorok. Projektor fizikailag is nagyon könnyen el tud fáradni. Adj magadnak elég időt az egyedül létre. Igen, az alvás kifejezetten jót tesz neked!

  • GYERMEK szemmel 

    Invitáld gyakran a gyermekedet .
    Hívd meg Projektor gyermeket, hogy ossza meg ötleteit és javaslatait veled. Kérdezd meg gyakran őket, fordulj hozzájuk tanácsért. Ha sikerül így tenned úgy nem éreznek ellenállást irányodban.

    Invitáld meg a gyermekedet, hogy vegyen részt a családi tevékenységekben. Vonjátok be őket iskolai vagy más társadalmi eseményekben való részvételre, tevékenységre. Hívd  gyermek, hogy a dolgokat, ahelyett, hogy megmondanád mit kellene tennie. Például: "Gyertek, kérlek, öltözzetek fel." vagy "Gyertek, segítsetek rendet rakni a szobátokba, van ötletek hozzá, hogyan fogjunk neki?"

    2. Add meg gyermekednek, hogy egyedül is tudjon lenni.
    Gyermekének időre van szüksége, hogy egyedül lehessen és pihenhessen. Különösen, miután az iskolában egész nap elnyeli a "zümmögő" fizikai energiát az osztálytársaitól. Mindez azért, mert az emberek közel 70% generátor és manifesting generátor, így az ő energiájuk fárasztja a projektort amitől ingerülté válhat nap végére. 

    3. Miben nyilvánul meg ha nem megfelelően működik a Projektor típus? Nos a projektoroknál a leggyakrabban a keserűség és hibáztatás érzése ami megjelenik, gyakran keveredve a kimerültség, fáradság érzésével. Ha ezekkel találkozunk biztosak lehetünk abban, hogy nem a megfelelő energia áramlásban vagyunk.

  • Tippek MANIFESTOR szülőknek

    1. A legfontosabb a tájékoztatás!
    Fontos, hogy mások, a gyermekeid is tudják, hogy mit csinálsz, mire készülsz. Mondd el, meséld el nekik mik a terveid a mai nap. 

    2. Pihenés!
    Mivel óriási kezdeményező energiával rendelkeznek, számukra is fontos a pihenés. Már attól elfáradhat ha egy Generator vagy Manifesting Generator típussal együtt van.Használjunk ki minden lehetőséget hogy egyedül, pihenhessünk és feltöltődhessünk . 

  • GYERMEK szemmel 

    1. Tanítsd meg nekik, hogy tájékoztassák környezetüket.
    A Manifestor gyerekek hajlamosak kérdezés nélkül megtenni dolgokat. Például : Egyszerűen fogják magukat és egyik pillanatról a másikra kimennek az udvarra játszani.  Meg kell tanítani őket arra, hogy mielőtt cselekednének tájékoztassák szüleiket, környezetüket, hogy mire készülnek. Például. "anya, vagy apa szeretnék kimenni az udvarra játszani" vagy "Szeretném áthívni a barátaimat játszani". Fontos, hogy szülőként segíts nekik megérteni, hogy fontos, hogy tudjuk, mit akarnak csinálni.

    2. Ez érdekes lesz. A Manifestor típusba tartozó gyerekeknek meg kell tanítani azt is : mikor elég, akkor elég. Kérd meg őket, hogy szeretnéd, hogy segítsenek neked, mielőtt megszakítod az épp folyamatban lévő dolgában játékában.Tiszteld a függetlenségüket és légy tudatában, hogy nem irányíthatod őket.

    3. Miben nyilvánul meg ha nem megfelelően működik a Manifestor típus? Amikor a Manifestor nem tud békében nyugalomban megnyilvánulni, akkor megtapasztalják a harag a düh érzését.

    A Human Design által kínált stratégiák segítenek nekünk megérteni,  elfogadni, tisztelni és becsülni önmagunkat, szeretteinket a típusuknak megfelelően. Így hozhatunk létre egy harmonikusabb és szeretetteljes kapcsolatot környezetünkkel. Természetesen az alap "kérem", köszönöm", "légyszíves", "ügyes vagy" varázsszavakkal kombinálva gyorsabb és látványosabb változást tudunk elérni, sőt az életben a dolgok sokkal simábban fognak működni.

     

 

 

Szólj hozzá

HD-Blog